14 dagars kombo i Kambodja

Phnom Penh, Siem Reap och Sihanoukville

Semesterresan du aldrig glömmer!

Tillbringa 14 dagar i Kambodja. Se huvudstaden Phnom Penh, tempelruinerna i Angkor –  och sola bada i Sihanoukville.

Phnom Penh

Phnom Penh (Bild: Fritidsresor.se)
Phnom Penh (Bild: Fritidsresor.se)

Missa inte Silverpagoden i Phnom Penh. Golvet är täckt av silverplattor á 1 kg styck. Minnen från det khmeriska riket hittar du i den kungliga skattkammaren.

Vill du veta mer om de mörka åren 1975-79 då Pol Pot utplånade en femtedel av befolkningen, ska du besöka  Tuol Sleng – Folkmordsmuseet. Ett annat besök värt att fundera på är den ”Ryska marknaden”, där allt möjligt finns till salu.

Siem Reap

Siem Reap (Bild:Fritidsresor.se)
Siem Reap (Bild:Fritidsresor.se)

Många reser till Siem Reap av en enda orsak: att få se de berömda tempelruinerna i Angkor. Ruinstaden, som hittades 1867 av en fransk expedition, är en av världens mest berömda sevärdheter. Här finns inte mindre än 72 bevarade tempel!

Kanske har du förresten redan sett dessa tempelruiner på bio eller TV? Det var här man spelade in ”Lara Croft: Tomb Raider” med Angelina Jolie. En guidad heldagsutflykt hit ingår i resans pris.

I själva Siem Reap hittade du ett brett utbud av både shopping, restauranger och kvällsnöjen.

Sihanoukville

Sihanoukville (Bild: Fritidsresor.se)

Andra veckan är det så dags för lite ordentlig avkoppling. I Sihanoukville har du fem härliga stränder att välja mellan. Mest ”folkliv” är det på Serendipity & Ochheuteal Beach. Och trots att Sihanoukville är relativt ny som turistort,  finns det förvånansvärt många restauranger.

I nationalparken Ream kan du under perioden december-februari om du har tur, få se de vita floddelfinerna. Men även utan dem, är djungelvandringarna här en fantastisk upplevelse.

Ännu mer populärt brukar dock vara att följa med en longtailbåt ut till någon av öarna som ligger alldeles utanför Sihanoukville.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.