Agii Apostoli, Kreta

Agii Apostoli

Agii Apostoli

På västra Kretas norra kust ligger den populära badorten Agii Apostoli. Badvikarna med de långgrunda sandstränderna och det lugna semestertempot här lockar många turister varje år. Och hit åker gärna lokalbefolkningen från bl.a närliggande Chania för att bada och koppla av.

Chaniakusten består av ungefär två mil av olika sandstränder och badorter. Agii Apostolli är den av dem som ligger allra närmast staden Chania. Barnfamiljer brukar tycka om att komma hit, då tempot är lite lugnare. Men det är inte helt ”dött” här. Det finns en del ställen att äta på, och småbutiker att handla i.

För dig som vill ha lite större utbud finns Chania, bara en kort bit bort. Där hittar du modebutiker, massor av fina fiskrestauranger, trendcaféer och mycket annat.

Bland tips från folk som varit här hittar jag följande: För dig som vill se en oerhört vacker solnedgång, sätt dig/er vid bergsklipporna i Agii Apostoli med en filt att sitta på och en flaska vin, och låt er hänföras av skådespelet.

Andra rekommendationer jag hittar är Taverna Gourme, med god mat och bra priser nära stranden, och leksaksbutiken Jumbo, på vägen till Chania.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.