Agios Nikolaos, Kreta

agios nikolaos, kreta

Agios Nikolaos

Det finns en bottenlös sjö här  mitt i centrum, förbunden med havet via en litet kanal. Den sägs leda ända till Santorini. Det får vara hur det vill med den saken, men det var en gång i tiden runt denna sjö som Agios Nikolaos började byggas upp till ett litet fiskesamhälle.

 

Agios Nikolaos

 På 60-talet var detta en liten ”hide-away” för folk som Walt Disney, Jules Dassin och andra storheter.  Men mot slutet av decenniet började vanliga turister svärma in över staden och gjorde den till slut till en aning överexploaterad. Sedan dess har Agios Nikolaos haft sina ups and downs. Idag är staden kanske inte en typisk ”turiststad” utan mer en riktig stad.

Liten stad – stor mysfaktor. Så beskrivs i korthet Agios Nikolaos. Turister och bofasta rör sig tillsammans i hamnkvarteren, där du längs kajerna hittar cafeer, fina restauranger och butiker.

Bada?
Det finns 2 små stränder mitt i stan, och ytterligare en, Almiros, strax söder om stan.

Det finns boenden i alla prislägen, från små lägenhetshotell och upp till 5-stjärnigt. Prisnivån här är inte alltför horribel, och det finns tillräckligt att göra i Agios Nikolaos för att passa alla smaker.

 

 

Läs mer om Agios Nikolaos hos:

  • Ving
  • Apollo 



Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.