Alghero, Sardinien

Långgrunt och barnvänligt

Bild: Fritidsresor.se
Bild: Fritidsresor.se

Sardinien är medelhavets näst största ö, med gröna berg och härligt charmiga små städer.  En av dem är Alghero, en juvel i samlingen av italienska resmål. Runt staden sträcker sig en stadsmur från medeltiden och inne i gamla stan kan du strosa omkring på smala gränder och botanisera bland gallerior, prylshoppar och kaféer.

Den nyare stadsdelen, Lido, ligger öster om Gamla stan.  Det är här de flesta av hotellen ligger, och här hittar du också barnvänliga, långgrunda stränder som också är bemannade med badvakter. Lite utanför Alghero finns stränderna La Bombarde och La Speranza. Vid hotell Oasis finns den populära stranden Maria Pia.

Alghero har en del att erbjuda även när det gäller shopping. Italien är ju känt för sina väskor, skor och inte minst märkeskläder. I Alghero finns ett bra urval, och om du vill ha ännu mer att välja på, hittar du det i Sassari.

Och maten…  Bland mycket annat är Fisk och Skaldjur riktigt läckert här. Hummer tillagad på katalanskt vis är en specialitet hos många av Algheros restauranger. Men det finns så mycket mer! Frutti de mare, Gamberoni, Culunzones, Malloredus…

Åker du hit till Alghero så passa på att besöka Neptunusgrottan. Från havet leder en tunnel in till grottan med droppstensformationer.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.