Alanya

Alanya - ResaBilligt.Net
Alanya. 

Alanya

Alanya lämnar inte många semesterönskningar ouppfyllda. Långa stränder, myllrande shopping, många restauranger och uteställen – och mycket annat.

En klippa reser sig rakt upp ur havet. Högt däruppe låg det gamla Alanya en gång i tiden. Numera har staden flyttat ner och kvar där uppe finns den långa ringmuren och den gamla fästningen från 1200-talet. Utsikten härifrån är mäktig.

För dig som trots allt inte åker hit för shoppingens skull, finns två fina kilometerlånga stränder att sola och bada vid, Kleopatrastranden och Östra stranden.  Får du inte nog av vatten vid stränderna, så hittar du ett vattenland inne i centrum.

Turkiet är känt för sin shopping. Och här i Alanya dräller det så klart av möjligheter att göra av med pengar – lädervaror och mattor, guld, silver och smycken, jackor, handskar och alla möjliga sorters kläder – och såklart kryddor och te. (Som yrkesknalle kan jag reagera mot att resenärer ständigt uppmanas att pruta på basarer och marknader, men det är väl som det är…)

Kvällstid tar nöjeslivet vid, och håller på långt in på natten. Här finns otaliga ställen att testa det mustiga turkiska köket. Det finns gott om diskotek, barer och cafeer att besöka – allt från musikbarer till turkisk magdans.

Skulle du vilja prova ett äkta turkiskt ångbad? Här i Alanya finns det gott om hamam, som det heter.


Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.