Antalya, Turkiet. Storstadspuls!

rundresa turkiet

Antalya – sydkustens huvudstad

Antalya grundades ca 150 f. Kr. av kung Attalos II och hette då Attalia.  Strax därpå föll staden i romarnas händer och förblev så ända fram til 1100-talet. Spåren av romarna kan fortfarande ses i Attalya, bl.a stadsmuren och kejsar Hadrianus port.

För dig som gillar kläder finns här ett sort urval av modebutiker. Naturligtvis också restauranger och kvällsnöjen. Vill du veta hur en riktig kebab smakar har du kommit alldeles rätt. Det är landets paradrätt. I så fall är Atatürk Caddesi (”Kebabgatan”) ett måste.

För att nämna shopping igen – Turkiet är något av ett shoppingparadis. Bland annat (mycket annat!) är guld och läder billigt här.

I Antalya finns det två bra stränder, dels Konyaaltistranden, en klapperstensstrand väster om staden och Lara Beach, en finkornig stran någon mil öster om Antalya. Här ligger en hel del lyxigare hotell med All Inclusive. I Lara Beach finns även ett köpcenter med lite lyxigare inriktning.

Känner du dig sportig finns här en mängd aktiviteter – dykning, aerobics, bollspel, golf mm mm.

 Priscas Travel har en rundresa i Turkiet, där Antalya är ett av stoppen. Rundturen är på 15 dagar och startar och slutar i Istanbul. Antalya, Goreme och Dalyan är några av anhalterna på vägen.

Klicka här för att läsa mer om rundresan.

Här kan du se alla resealternativ om du är sugen på Turkiet: Klicka här!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.