Arguineguín

Marknad Och Färsk FiskDet fanns inte mycket till städer på Gran Canarias sydkust innan turismen började få fäste på ön. Men en av de som fanns är den gamla fiskebyn Arguineguín. Och det fiskas fortfarande här i Arguineguín. Detta medför att restaurangerna nära den lilla fiskehamnen kan erbjuda nyfångad fisk på sina menyer.

Marknaden i Arguineguín hålls varje tisdag. Det kan bli ganska trångt där, då marknaden är populär. Men om du inte har en bil och måste leta efter parkeringsplats, så blir dagen lite enklare.

Arguineguín

Arguineguín och Puerto de Mogán är de enda två platserna på sydkusten som faktiskt var byar,  innan turistorterna utvecklades. Så om du letar efter den gamla kanariska charmen , är dessa platserna  att besöka i söder. Du kommer att märka att de äldre kanarierna inte talar så bra, om ens någon, engelska. Så om du talar lite spanska, varför inte prova det!

Arguineguín

Fiskenäringen är fortfarande aktiv, vilket återspeglas mer än väl på restaurangerna här. Här finns mycket att välja på om du vill äta färsk fisk.

Ett mattips jag hittade på nätet: Det finns en liten oansenlig restaurang utanför Arguineguín. Den ligger alldeles utanför murarna till en cementfabrik. Man ska tydligen ta gamla vägen från Maspalomas mot Arguineguín och Puerto Rico och parkera vid cementfabriken. Enligt uppgift får man massor av mat, och såväl deras tapas och sallad som ”den mest fantastiska fisktallrik du kan tänka dig” är enligt tipsaren underbart goda.
Jag har ingen aning om hur gammalt det här tipset är, eller om ens restaurangen finns kvar – men fråga någon ”på byn” när du kommer dit så får du säkert bättre besked än vad jag kan ge dig.

Det finns två köpcentrum i staden. Ett är den äldre Ancora Centre som  består av små butiker . Det finns också caféer och barer . Ett nyare tillskott är La Marea köpcentrum. Här hittar du en stormarknad som ägs av den berömda spanska varuhusetgruppen, El Corte Inglés, samt vissa grenar av de mer populära spanska high street butikerna. Mellan Ancora och La Marea ligger en stort Spar stormarknad där priserna är något lägre än i närliggande orter.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.