Bangkok – Ett shoppingparadis.

Bangkok – Flyg, Shopping och äventyr!

”Änglarnas stad” som den också kallas. är Thailands huvudstad, och ett av senare tids nya drömmål för semesterresan. Många nordbor är lyriska över hur billigt det är att shoppa i Thailand, och då är ju Bangkok shoppingstaden nummer ett.

Första intrycket av Bangkok kan verka ganska galet, i positiv bemärkelse. Liv och rörelse, det är ljudligt och tuk-tuk bilarna åker kors och tvärs och det kan vara svårt att se någon direkt struktur i omgivningen.

Bangkok - Resa BilligtBangkok. Foto: Linus Rylander

Men efter ett tag när man kommit in i takten så förvandlas känslan till en spännande upplevelse. Man lär sig hur livet fungerar och man dras med i den livliga omgivningen utan att tänka på det.

Bangkok är indelat i två delar. En del är China Town som myllrar av småmarknader där man kan fynda alltifrån mat till smycken. Den andra delen är den gamla staden; Thon Buri. Bangkoks historiska hjärta. Här ligger templet Wat Arun, Gryningstemplet. Byggnaden är utsmyckat med tusentals färggranna porslinskärvor och är definitvt värt ett besök. I Thon Buri är miljön inte lika livlig som i China town. Här kan du läsa mer om ditt första besök i Bangkok

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.