Belek, Turkiet

::sommar 2010::

Inte bara för golfaren

Belek, Turkiet. (Bild:Fritidsresor)
Belek, Turkiet. (Bild:Fritidsresor)

Belek ligger ungefär 4 mil öster om Antalya och flygplatsen, beläget vid härliga stränder vid Medelhavet.

belek golfDet är en liten men exklusiv semesterort som framförallt gjort sig ett namn som golfsemesterort. I området runt Belek finns flertalet internationellt kända golfbanor med hög standard.

Men Belek är ett fantastiskt resmål även för dig som tycker att man inte kan spela bandy på gräs. Här möts du av härliga stränder, riktigt god mat – och fantastiska, lyxiga hotell av 5-stjärnig standard, kilometerlånga stränder i anslutning till hotellen, och massor av vattenaktiviteter.

Ett av Fritidsresors hotell, All Inclusive-hotellet Club Ali Bey Belek, har ett vattenland med bl a 8 banor.

Många passar på att shoppa under semestern i Turkiet. Och med minibuss eller taxi tar du dig snabbt och lätt in till Antalya, med sina smala gränder och färgstarka marknader. Det mesta av shopping (och även kultur, nöjen och restauranger) hittar du i hamnområdet och i gamla stan, Kaleici.

För dig som gärna hakar på en utflykt eller två, finns lite grann att välja på. Bl a en tvådagars utflykt till Kappadokien, där du får besöka  de två största och mest berömda av grottstäderna, Kaymakli och Göreme.

Du kan ta en ”nybörjardag”  och lära dig om dykning – du får lära dig grunderna och genomföra 2 dyk.

Pamukkale är en höjdare! I denna utflykt tas du till de fantastiska vita bergen som formats av det kalkhaltiga vattnet. Enligt sägnerna har detta vattnet en föryngrande verkan. Här kan du ta ett dopp i Kleopatrabassängen. Du får också ta dig en titt på staden Hierapolis.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.