Billiga resor till Budapest – Donaus drottning!

Billiga resor till Budapest – Donaus drottning!

Resa till Budapest

Vid den här tiden på året brukar jag redan ha tröttnat på julen, kylan och allt som måste göras och fixas till jul och nyår. Då längtar jag efter en paus från det liv jag lever. Jag längtar bort lite.

Just nu, i skrivande stund, skulle jag helst av allt vilja åka till Budapest, och se och uppleva lite annat, utan att det kostar skjortan. Dom säger att det är en av de populäraste städerna just nu, och det finns en anledning till det.

Först och främst är Budapest en fantastiskt vacker stad som erbjuder det mesta man kan önska sig. Här finns allt – mysiga caféer, snabbmatställen med ungerska specialiteter som är jättegoda – och billiga.

Och glöm inte alla fina restauranger där du kan spendera hur lång tid som helst, med god mat och underbar romantisk miljö. Ruinbarer som har lokalproducerat öl som man bara måste smaka på, Ungern är ju inte kända för sin öl men man måste absolut ha smakat på en när man är där, du kommer inte att ångra dig. Här känner du dig rik för en gång skull när du shoppar, och du får mycket för pengarna. Det känns dubbelt så roligt att handla då.

Tänk dig att bara strosa omkring i den fantastiskt vackra staden med dess pampiga byggnader och sevärdheter i varje gathörn. Och som så många andra fantastiska storstäder värden över, delas Budapest av en stor flod. Här är det mäktiga Donau som flyter fram, med Buda och Pest på varsin sida om floden. Det är en upplevelse att se alla båtar som far fram och tillbaka.

donau budapest

Ett annat sätt att utforska staden är att utnyttja spårvagnarna i Budapest och åka på en sightseeingtur kors och tvärs genom staden, ett bra sätt att se mycket på relativt kort tid.

Budapest är ju berömt för sina vackra spaanläggningar i historisk miljö, dom är otroligt vackra, många av dom. Det känns som man flyttas tillbaks till medeltiden. Där kan man koppla av efter allt shoppande och vandrande, det är fantastiskt.

spa budapest

Budapest var en gång i tiden 3 städer som har slagits ihop till en stad. Buda, Pest och Óbuda. De olika stadsdelarna erbjuder lite olika upplevelser.

Med sin fascinerande historia och fantastiska byggnader är Budapest en givet resmål åtminstone en gång i livet. Och glöm inte den tredje delen av Budapest – Óbuda (”Gamla Buda”), med anor ända från stenåldern.

Massor av resealternativ till Budapest – klicka här

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.