Bitez, Turkiet

Bitez - ResaBiligt.Net
Bitez. Bild: Fritidsresor

Bitez

Bitez, som ligger på Bodrumhalvön, är lika med avkoppling, men med promenadavstånd till shopping och barer. Här möter du strandliv med strandserveringar och vattensporter, och fina möjligheter till vandringar i naturen.

Runt bukten i Bitez sträcker sig sandstranden i mer än en kilometer – och det är runt stranden mycket händer. Här kopplar du av på stranden, badar i havet eller tar en bit att äta på någon av strandserveringarna. Eller kollar in utbudet av vattensporter.

Har du dina walking shoes med dig? Här finns fina stigar att ge sig ut på, runt Bodrumhalvön.  Söder om Bitez kan du njuta av havsutsikten, eller besöka de små vikarna med lugnare stränder.

I grannbyn Gümbet, som bara är 1,5 kilometer bort, hittar du lite mer av barer och shopping. Och om du vill ha mer än så, ligger Bodrum ungefär en halvmil härifrån. Där finns shoppinggator, kvällsnöjen som klubbar och barer, en 1400-tals korsriddarborg.

Kvällslivet i Bodrum är mångsidigt och uppsluppet, inte minst längs Bodrums egen bargata. Den mest populära av klubbarna är det jättelika Halikarnas Disco. Där dansar du under bar himmel i ett slags modern amfiteater, upplyst av ett spektakulärt ljusspel.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.