Coraya Bay, Egypten

Egypten blir alltmer populärt som semester-resmål. Och ett av resmålen är Coraya Bay.

coraya bay

Vid Coraya Bay hittar du hotellbyn Madinat Coraya, som har ett härligt läge vid havsbukten, som sträcker sig som ett U 500 meter in i landet.
Här finns flera fina resorthotell, alla moderna med pooler, aktiviteter, restauranger och underhållning på kvällarna

Längs hela bukten sträcker sig en 1,6 kilometer lång strandpromenad, där man kan ta en stillsam promenad på kvällen. Eller ta en joggingtur. (Jo, det finns stollar som tränar tom på semestern :-))

coraya bay

Egypten är, som många vet, ett paradis för dykare och snorklare. Och även här i Coraya Bay finns möjligheter att plumsa i och titta på korallreven med sina vackra småfiskar. ch tack vara träbryggan som leder ända ut, kan även nybörjare prova på att snorkla.

Inte långt från Splash-hotellet Dar el Madina Resort, ligger vattenparken Aqua Coraya, med 8 stora vattenrutschbanor och plaskpool och småbanor för småttingarna.

 

 

Luxor
Luxor

Härifrån kan du hänga på en utflykt till Thebe, som idag heter Luxor. Under namnet Thebe var det  huvudstaden i det fornegyptiska ”Nya riket” cirka 1500–1000 f Kr. De välbevarade Karnak- och Luxortemplen utgör tillsammans med de målade gravkamrarna i Konungarnas dal några av de mest fascinerande lämningar man kan se från faraonernas Egypten.

Du kan också åka på delfinsafari, båtturer och åka fyrhjuling i öknen mm.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.