Costa Teguise, Lanzarote

Costa Teguise
Costa Teguise. Bild: Fritidsresor

Costa Teguise

Ett ganska välsorterat utbud av semesterutbud möter dig i Costa Teguise, en medelstor ort strax norr om Arrecife på Lanzarotes östsida. Längs strandpromenaden och Pueblo Marinero, torget, kan du utöva windsurfing, spela golf, äta gott och handla i småbutikerna.

Eller, så klart, borra ner tårna i nån av stränderna som finns här. För att inte tala om den färgstarka söndagsmarknaden i Teguise, Lanzarotes forna huvudstad.

Costa Teguise

Det finns inte direkt några gamla hus i Costa Teguise. Bebyggelsen har växt fram under de senaste 30 åren. Men om du tar bussen till den gamla huvudstaden Teguise, grundad på 1500-talet av spanjorerna. Här kan man promenera omkring och titta på de gamla kyrkorna och husen. Och missa inte marknaden som hålls på söndagarna.

Costa Teguise Golf

Vill du uppleva lite högre puls är det inte långt till Arrecife med t.ex shoppinggator – och ett besök i 1700-talsborgen Castillo San José. Ett annat litet restips är restaurangen LagOmar, som delvis är insprängd i berget och som serverar god mat. I det här huset har Omar Sharif bott.

Tillbaka i Costa Teguise – Tre kilometer bort ligger en populär golfbana vid foten av en vulkan, Golf Costa Tecuise.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.