Cruz de Tejeda, Gran Canaria

Ett Rum Med Utsikt – Cruz De Tejeda


Hit. Vill. Jag. Åka!

För en gångs skull hittar vi ett semestermål utan kritvita stränder och vågbrus. Cruz de Tejeda ligger nämligen så nära mitten av Gran Canaria man egentligen kan komma. Här har du en enastående utsikt över det bergiga landskapet med byar och skogar. Och trots att du befinner dig mitt på Gran Canaria kan du se ända över till grannön Tenerife.

Gillar du att vandra är Cruz de Tejeda ett perfekt resmål. Runt byn finns flera vandringsleder runt om i området.

Grannbyn Tejeda, som ligger någon mil bort är välkänt. Hit kommer många i februari, för att titta på mandelträden när de står i blom, Jag har  inte sett dem själv, men enligt många är det en fantastisk syn

Parador Cruz de Tejeda

Jag tror stränderna kan klara sig utan dig ett år? Ge dig av högt upp i bergen istället. Här, mer än 1500 meter över havet finns berg och pinjeskog varvat med fantastiska dalgångar. Och Parador Cruz de Tejeda, ett rustikt hotell med anor från 1930-talet. På senare tid har det tillkommit ett nybyggt spa med tillhörande pool, som ligger delvis utomhus. Härifrån har du en utsikt som torde vara mycket svåröverträffad!

Runt en mil från Cruz de Tejeda och paradoren,  ligger den lilla byn Tejeda. Här kan du slå dig ner på någon av restaurangerna eller strosa runt i de trånga gränderna. Under de två första veckorna i februari står mandelträden i blom och byn är då som allra vackrast.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.