Du kan aldrig gissa vart den här trappan leder. Är detta världens farligaste vandring?

För dig som är ute efter det där lilla äventyret:

Tänk Kina…

Du är väl inte höjdrädd? Det här är en liten ”fotojournal”, som visar en lite lätt annorlunda vandringsled. Denna plats vid foten av Mount Huashan kallas för ”The Heavenly Stairs” Den leder så högt uppför berget att det är svårt at se var den slutar. Och som om det inte var nog, leder den till världens farligaste stig, ”The Hua Shan plank path”.

Ingen tvingar dig till att bära med dig säkerhetsutrustning, men…. um… det är nog en ganska bra idé att göra just det.huashanbase

Okej. Ryggsäcken på? Har du packat med dig vatten? Då fortsätter vi en liten bit uppför trappan. Det är är förresten den allra lättaste delen av denna vandringsupplevelse.
continuing (1)

Ett oräkneligt antal människor gör den här vandringen, för att besöka det som finns uppe på toppen.

På väg upp för stentrapporna, uthuggna i berget, passerar du små ”byar”  som växt upp längs vandringsleden. Så hr långt är det ännu ganska säkert och ingen överdriven försiktighet krävs.

towns

När du kommit en bit upp, är det dags för en liten försmak av spänning. En gondola tar dig vidare till foten av den södra bergstoppen.

huashan4

När du klivit ur gondolen, fortsätter du längs en stig som blir smalare och smalare… och smalare. Till slut kommer du till det riktigt läskiga. Enda vägen vidare är att kliva ut på plankorna.

2

Det vi med lite god vilja skulle kunna kalla ”ledstång” består av kedjor och karbinhakar som har slagits in i berget
huashan6

Skulle du råka möta folk på vägen, så är enda sättet att mötas, att backa till till närmaste lilla plattform för att låta den andra passera.
4

Nästan inget hindrar dig från att falla…!
6

Men det blir ännu läskigare… Här går det lodrätt uppför. Hål för tårna har huggits ut ur berget.
7

Det här ger mig kalla kårar bara att titta på.
huashan14

huashan15

huashan16

Äntligen uppe – nästan! En lång stig leder över toppen på berget. Den leder dig till den allra högsta punkten på berget…
huashan11

Med skakande ben, och svetten rinnande är du framme. Care for a cup of tea?
tehus

Det här var en gång ett Taoist-tempel.  Det är numera ett tehus! Troligtvis världsberömt för läget snarare än för sitt te – som antagligen är ganska awesome det också.  Det ligger 12 mil från öster om Xi’an i provinsen Shaanxi i Kina. Xi’an är platsen där man hittade den kända Terrakotta-armén.

Så… antagligen gillar dessa äventyrliga människor att klättra, eller så gillar de verkligen te!

(Källa och Källa)

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.