El Hierro

El Hierro.

El Hierro – Världens Ände

El Hierro är Kanarieöarnas gåva till dig som vill komma undan de ”turistiga” resmålen. Här finns inte så många hotell, och knappt några badstränder. Det befinner sig fler svenskar i Playa del Inglés samtidigt, än besökare som kommer till El Hierro på ett år – alla nationaliteter.

El Hierro är den minsta av Kanarieöarna och den som ligger längst västerut. Men ön har samma härliga natur och idylliska småbyar som de andra öarna. Skillnaden är att på El Hierro är inte allting tillrättalagt för turister.

Så – finns det nåt att hitta på här då? Förutom att titta på solnedgången och beundra naturen? Tja – du kan till att börja med glömma Playa del Inglés myllrande och hektiska nöjesliv med discodunk och folkvimmel. Stanna istället upp ett tag – och andas. Med fötternas hjälp tar du dig upp i bergen till någon utsiktspunkt, och kollar på hälristningar efter öns urinvånare bimbacherna.

I huvudstaden Valverde kan du strosa omkring och handla i småbutikerna och äta riktigt god mat på någon av restaurangerna här. Och missa för guds skull inte möjligheten att få intyg på att du varit vid Världens Ände! Du får ett intyg(!) på detta om du besöker fyrtornet Faro de Orchilla på öns västkust. Ända sedan kartritaren Ptolemaios bestämde sig för att El Hierro var världens yttersta ände och placerade nollmeridianen här, har El Hierro kallats La Isla del Meridiano Zero

 

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.