Fira nyår i London

Fira nyår i London

Nyårsafton i centrala London – en fantastisk upplevelse!

Det råder mörker över Västra Lainejaure. Sjön ligger tyst och kall. Inne i stugan har du och familjen just avslutat nyårsmiddagen; en god renstek, lite sill och andra små godsaker. Den magiska evighetsmaskinen ute i ladan har försett dig med nubbe så det räcker hela kvällen.

Framåt tolvslaget drar ni på er rökrockarna och stövlarna. Ni kliver ut och du tänder pipan och drar några bloss. Långt borta hörs klockor slå 12, och inifrån huset hörs svaga ljud från Tv:n – ”ring, klocka, ring” På andra sidan sjön bränner Backa-Erik av tre raketer. Du följer dem med blicken och hör hur det smattrar där borta. Sen blir det tyst.

Men det där är väl inget nyårsfirande? Tre raketer och en sillbit? Fira nyår i London istället!

Sök din resa på Reseguiden

Låt mig formulera om det där: Det är faktiskt många av oss som uppskattar denna tystnad, detta stilla lugn som infinner sig i en liten by när mörkret lagt sig, och inte ens hunden orkar lyfta på öronen. Och till dig som eventuellt råkar bo i V:a Lainejaure: Jag har ingen aning om hur det ser ut där, och här finns inga värderingar från min sida – annat än att jag gissar att det är ganska litet.

Res till London över nyår

nyårserbjudande london

Till dig som vill ha lite mer action finns ett nyårserbjudande, och här får du kanske tretusen raketer istället för tre: Boka en resa till London över nyårshelgen! Över River Themsen brakar det loss så det står härliga till medan Big Ben dånar, och kvällen som leder till tolvslaget är sannerligen inte bara en transportsträcka.

Det valda hotellet, Travelodge London Docklands, ligger inte så långt ifrån Themsen, och nära det populära Canary Wharf. Här finns en trevlig lounge och en hotellbar. Vill du röra dig runt i London hittar du tunnelbanan i princip en golfputt från hotellet.

Även om du är lite dagen efter dagen efter, får du inte missa nästa stora spektakel: New Year  Parade på nyårsdagen vid en annan känd byggnad – Big Ben.

I London kan du välja att stanna i en, två eller tre nätter. Eller en vecka. Eller hur länge du nu vill.

Reseguiden hittar du prisvärda weekendresor till London!

Om inte London lockar – vad sägs om att fira nyår på Island?

Gott nytt år!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.