För- och nackdelar med sista-minuten-resor

För- och nackdelar med sista-minuten-resor

Av: Mi Rylander

Om man ska boka en resa i sista minuten och samtidigt tycka att man har gjort en bra affär, behöver man vara en otroligt flexibel person och tycka att det är spännande att inte veta exakt vart man hamnar.

Om du tillhör den avslappnade typen som tycker om att ta saker som det kommer och följa strömmen är det här en perfekt lösning. Dessutom kanske du sparar en slant, vilket är en annan fördel.

Den största besparingen kan man göra på boendet. Många hotell har en tendens att sänka priserna rejält strax innan ankomstdatumet, för att få sålt rummet. Det är bättre att få lite pengar för rummet än inget alls. Det är dock lite svårare att få tag i billiga sista-minuten-flyg, de tenderar att gå upp i pris ju närmare avgångsdatumet man kommer.

Vart går resan?

Är du en person som vet exakt vart du vill åka och har speciella önskemål om boendet är det kanske en nackdel att boka sista-minuten-resa.

Eller om du vill resa under en specifik vecka eller veckor, kan det vara svårt att hitta flyg och hotell under den specifika tiden om du är sent ute. Är du lite nervöst lagd och vill ha kontroll och vill veta att du verkligen kommer iväg dit du vill åka är kanske sista-minuten-resor inget för dig.

Vill du ha mycket information om destinationen och ha koll på utflyktsmål och planera är det en nackdel att boka i sista minuten. Vill man vara säker på att inte bli besviken och att inte missa tillfället att åka dit man har tänkt sig så kanske det är värt att lägga de extra pengarna som det kan bli om man bokar i god tid.

Här hittar du massor med sista-minuten-erbjudanden!

Var flexibel

flygbiljetter

Som sagt: Man kan hitta billiga resor även om man är sent ute, men man kanske behöver vara lite flexibel. Vissa avgångar är billigare än andra – om du kan tänka dig att resa mitt i veckan eller landa sent på kvällen. Kanske kan du resa under en storhelg i stället för innan eller efter en storhelg? Det kanske finns en annan flygplats i närheten av den staden du ska till som är placerad lite längre bort? Det kanske tar lite längre tid att ta sig till staden men resan kanske blir billigare totalt. Med andra ord: att välja en avgång som inte är lika populär kan man spara en hel del pengar på.

Om du reser ensam är det lättare att hitta sista-minuten-resor. Det är mycket svårare att hitta sista-minut-resor om ni är en grupp som ska åka, som en hel familj eller flera vänner som ska semestra ihop.

Rabatter och bonussystem

Många flygbolag har rabatterbjudanden om man registrerar sig på deras nyhetsbrev som prenumerant och många har även bonussystem om du reser med dom. Man kan följa dom på sociala medier där dom ofta postar speciella rabatter och specialpriser.

Det finns gratisverktyg på nätet som bevakar priser den sträcka du är intresserad av och informerar om priset har gått ned.

Vilken typ av människa du än är så önskar jag dig en riktig fin semester med underbara dagar.

Sugen på en resa i elfte timmen? Klicka här!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.