Fuencaliente

La Palma
La Palma. Bild: Fritidsresor

Fuencaliente

La Palma har ett annat namn.  Det kallas också La Isla Bonita. Och här är verkligen vackert! Naturen här är fantastisk. Och vad sägs om en vulkankrater som är tre mil i omkrets, och nästan 2,5 km hög? Och högst upp på kratern – det astronomiska observatoriet.

Men de flesta kommer hit för för stränderna och klimatet. Och handrullade cigarrer?

Fuencaliente
Fuencaliente. Bild: Fritidsresor

Den lilla staden Los Canarios med sin vackra 1800-talsbebyggelse utgör huvudstad i kommunenFuencaliente på södra La Palma.Landskapet bjuder på jordbruk och skogslandskap, och många fina vandringsleder.

Om du tänker fotvandra här, missa inte nationalparken Caldera de Taburiente mitt på ön, en gammal inaktiv vulkan, som mäter hela 3 mil i omkrets. Och 2423 meter hög. I söder finns även vandringsleden Ruta de los Volcanes, som löper förbi sex vulkaner.

Fuencaliente

Men många kommer ju självklart hit för ”den gamla vanliga” anledningen. Avkoppling! Här finns badstränderna, de charmiga små städerna och en vänlighet som kanske inte riktigt möter dig på de ”stora” badorterna.

Du som reser med Fritidsresor bor förmodligen på Hotell La Palma Princess FFFF+. Ett hotell med hela 12 pooler (!) varav en har en egen liten sandstrand. Här finns ett modernt spa, gym och bastu. Du kan spela tennis, bordtennis och biljard. Kvällstid finns det underhållning med levande musik och dans i det stora diskoteket. (Läs mer om hotellet)

Röker du cigarrer? Ta med dig en låda handrullade La Palma-cigarrer hem! De ska tydligen vara av riktigt bra kvalitet – själva hävdar de att de är bättre än til och med de kubanska cigarrerna.

En del av bananerna som odlas här på ön slutar som bananlikör, en av öns specialiteter. Kanske något att sitta och smutta på medan man sitter och ser ut över havet medan solen sakta sjunker bakom horisonten.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.