Georgioupoli, Kreta

Georgioupoli
Georgioupoli. Bild Fritidsresor

Georgioupoli

Mitt emellan staden Chania och Rethymnon på Kretas nordkust ligger Georgioupoli. En liten badort där du har nära till allt. Det enda du inte har nära till är andra änden av stranden – den ligger nästan en mil bort.


Den långgrunda sandstranden sägs vara Kretas mest barnvänliga strand. Den är naturskyddad, och vattnet är en aning kallare här än vanligt, på grund av floden Almyros som har sitt utlopp här. Stranden är lång, och sträcker iväg uppåt en mil åt Rethymnon till.

Här samlas man vid bytorget och dricker sitt kaffe, eller kanske en ouzo. Restauranger, tavernor och barer finns både här och nere vid vattnet.

Det finns några musikbarer. I övrigt består kvällsnöjena av de vanliga matställena. Men det är ju inte långt till Chania eller Rethymnon om du vill ha lite mer av kvällsaction.

Ett restaurangtips jag såg på nätet: Neorio, som ska ligga alldeles vid kyrkan i Georgioupoli. Skribentens favorit är Penne al Panna. En annan säger att man kan slinka in på vilken taverna som helst – man blir sällan besviken, säger hon.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.