Gouves, Kreta

by Pelle Rylander on april 5, 2011

Gouves - ResaBilligt.Net Gouves. 

Gouves

Gouves, ett litet vänligt resmål, ligger på Kretas östra nordkus, när Heraklion och ruinerna i Knossos. Här handlar allt om sol&bad och avkoppling.


Den ”riktiga” byn Gouves, Pano Gouves (”övre Gouves”), ligger ett par kilometer inåt land. Badorten Kato Gouves (”nedre Gouves”) består mest av ny bebyggelse och är skapad för semester. Längs huvudgatan hittar du tavernor, kafeer och butiker.

Gouves bjuder på flera små sandstränder, här finns en vattenpark med rutschbanor – och ett akvarium, som sägs vara Kretas finaste.

The Island Hotel

Det är inte långt till Heraklion, där du hittar ett större utbud av bland annat shopping. Och här ligger ju också det berömda arkeologiska museet. Och har du kommit såpass långt, så ska du inte missa att besöka Kung Minos Palats, som inte ligger långt från Heraklion.

Till Gouves reser man om man inte semestrar med barn – Fritidsresors hotell här, Blue Couples The Island Hotel, är nämligen exklusivt för vuxna. Det är skapat för par som reser utan barn. Inom det fyrstjärniga hotellet finns pooler, gym, tennisbana, restauranger och barer.

Gouves, Kreta
Betygsätt detta inlägg

Leave a Comment

Previous post:

Next post: