Hammamet, Tunisien

Härliga Harmoniska Hammamet!

Hammamet (Bild: Fritidsresor)
Hammamet (Bild: Fritidsresor)

Hammamet, som ligger på Tunisiens östra kust,  är ett härligt, och kanske underskattat, resmål.

Hammamet har fortarande kvar sin lite idylliska atmosfär av trädgårdsstad. Här finns mycket god mat att välja på, det finns gott om hotell och restauranger och shoppingen går inte heller av för hackor.

Bland restaurangerna kan nämnas Barberousse Exklusiv, som ligger i anslutling till Medinamuren, den svensk/italienska restaurangen Picolo Mondo och Cascades, som har en bra service.

I Hammamets stadskärna finns ett äldre område – Medinan- som är byggt i traditionell tunisisk stil. Här trängs försäljarna och du kan göra riktiga fynd här bland mattor, mässing, silver, keramik och mycket annat.

Solen kan vara oerhört stark här. Man bör försöka få i sig flera liter vatten om dagen och ha ordentligt med solskydd på huden.

Badstränder finns självklart här, både allmänna och de som är hotellens egna. Ett tips: läs noga vad som skrivits om detta med badande i Tunisien under rubriken Sol&Bad på sidan ”bakom länken” här nedan.

På badorternas stränder erbjuds många olika vattenaktiviteter. På grund av olycksrisken är detta inget man  rekommenderar. Standarden utomlands kan aldrig  jämföras med skandinavisk standard. Extra viktigt är att kontrollera vad din försäkring täcker vid en eventuell olycka.

Men det finns annat att hitta på. Många hotell har bowling och tennisbanor. Några arrangerar ridturer, och på ytterligare andra hotell kan du njuta av hammam-bad och Thalasso-terapi. Hammamet är dessutom känt för sina fina golfbanor.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.