Isla Mujeres, Mexico

Isla Mujeres

Isla Mujeres

Uppe på Yucatánhalvöns nordöstra spets ligger det kända semesterparadiset Cancun. Och när vi äntligen kommer fram till Cancun, efter 13 timmars resa, så har vi bara en liten 20-minuterstripp med färja kvar. När färjan lägger till, så är vi framme på ön Isla Mujeres.

Isla MujeresUnder Mayafolkets tid var det här mångudinnan Ixchels ö. Eftersom man hittade mängder av statyetter med hennes avbild, fick ö sitt namn, som betyder Kvinnornas Ö. (Det är i alla fall en av teorierna.)

Så nu har ni kommit hit. Ni har checkat in på hotellet. Efter en middag och kanske ett glas vin eller två och en natts sömn har ni nu vaknat upp i varandras armar.

Vad ska ni hitta på idag?

Här finns härliga stränder för dig som vill bada.  En av de populäraste stränderna är Playa Norte.

Vidare, om du lämnar stränderna och ger dig ut några meter, finns det jättefina snorklingsvatten. Bland annat har vi det 100 mil långa korallrevet The Great Mayan Reef. Men det finns också fina snorklingsvatten alldeles utanför ön.

På fastlandet finns flera golfbanor för dig som är golfintresserad. Men det mest intressanta är nog (i mina ögon) möjligheten att besöka mayakulturens gamla tempelstäder Chichen Itza, Coba och Tulum.

Eller så tar du det bara lugnt. Strosar omkring där du bor, shoppar lite och äter gott på någon restaurang.

 

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.