Kalithea, Rhodos

by Pelle Rylander on mars 28, 2011

Kalithea Kalithea. 

Kalithea

Om man är riktigt stark i armarna, så ligger Kalithea ett stenkast söder om Rhodos stad. Eller om du är petig, strax under en mil bort. Under romarnas tid (varför säger man så, förresten – romarna finns ju kvar än?) så var Kalithea en kurort, dit de romerska senatorerna kom klädda i sina vita lakan, för att få lite avkoppling och rekreation.


Kalithea är inte en ort du besöker för att träffa lokalbefolkning, eftersom det, enligt Fritidsresor, mest består av resort-hotell. Inte heller för det stora nöjesutbudet. Hit åker man för att bo lite grann i lyx – alla Fritidsresors hotell här är riktigt fina, nämligen hotell Elysium FFFFF och Kalithea Horizon Royal FFFF+. Det senare är ett All Inclusive- hotell. Sist men inte minst; Hotel La Marquise FFFFF. (Se lilla bilden).

Stränderna är av grov sand  och klappersten. Detta gör att vattnet är perfekt för att dra på dig dina goggles och snorkla runt här – vattnet är kristallklart. Och hit kommer också utflykter från andra orter för att dyka och snorkla.

Kalithea, Rhodos
Betygsätt detta inlägg

Leave a Comment

Previous post:

Next post: