Kap Verde och fiskarbyn Sal Rei

Succé för Fritidsresors Blue Village Exotic Riu Karamboa

Bild från Fritidsresor
Bild från Fritidsresor

Kap Verde, vintern 09/10

Blue Village Exotic Riu Karamboa är ett All Inclusive hotell, som ligger en dryg halvmil söder om byn Sal Rei på ön Boavista. Hotellet blev omedelbart populärt då det invigdes, så sent som förra året. Här finns bl.a barer och ett internetcafé, utomhuspool med jacuzzi och en swim-up bar. Det anordnas underhållning varje kväll, och diskoteket har öppet sex kvällar i veckan.

Till Boavista ( Boa vista betyder på portugisiska  ”bra utsikt”) åker man inte för det häftiga nöjeslivet. Här är det lugn och ro som gäller – sanddyner, ändlösa stränder och den lilla mysiga fiskarbyn Sal Rei med sina underbart färggranna hus. Längs promenadstråket Via Pitoresca kan man njuta av den vackra utsikten, titta in på någon av de små butikerna eller äta på en av ca dussinet restauranger.

I månadsskiftet februari/mars har man karneval.

Blue Village Exotic Riu Karamboa är dock inte det enda hotellet du kan välja att bo på.  Det finns ett ”boutique”-hotell i centrum, ett par lägenhetshotell mm – sammanlagt 9 hotell finns här, i Fritidsresor’s utbud.

Och just idag, när jag tittar ut genom mitt fönster och ser 10 minusgrader och halv snöstorm, känns det här mer lockande än någonsin!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.