Khao Lak

khao lak

Khao Lak

En gång för inte så länge sedan låg Khao Lak ödelagt.

Området blev i det närmaste totalt ödelagt av den tsunami vi alla minns. Och i den stunden var det svårt att tänka sig att någon någonsin skulle vilja eller våga komma hit till Khao Lak på semester.

Men idag lever Khao Lak igen. Numera väller turisterna hit igen, och Khao Lak upplever en riktig guldrush tack vare dem. Och även dykarna har kommit tillbaka.

khao lak

Här i Khao Lak hittar soldyrkaren sitt paradis. Många av orterna i Thailand lever högt på sina fantastiska stränder, och Khao Lak bjuder på en strand som nästan sträcker sig till Sundsvall…

Mil efter mil av härlig sandstränder gör att det aldrig behöver bli trångt.

Här i Khao Lak hittar du också en stort utbud av utflykter. Djungelsafari, temapark, kanotsafari, dykning/snorkling, båtturer…

Nöjesliv

Khao Lak är en lugn och trevlig by med ett begränsat nattliv. Det finns få barer, men flera små trevliga restauranger där man kan njuta av den thailändska maten, fruktjuice, en drink eller varför inte prova en svalkande thailändsk öl, till exempel Singha eller Chang.

Shopping

Det finns ett begränsat utbud av shopping på stranden, men det är inte rätt plats för att handla specialiserade varor. Längs stranden hittar du små butiker här och där, där du kan köpa enkla strandkläder, saronger, liggunderlag, flip-flops, hattar, sololja och solglasögon. Det mest populära att köpa på stranden är en timmes thai-massage.

Kommunikationer

I Khao Lak finns tuk-tuk, taxi och motorcykeltaxi samt buss till och från Phuket Town.

 

(Bilder är från Ving Sverige)

 


Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.