Koh Chang, Thailand

koh chang_fr
Koh Chang (Bild: Fritidsresor.se)

Koppla av på Thailands näst största ö, Koh Chang. Ön, som är beväxt med regnskog stoltserar med vilda apor och en tät tropisk djungel. Ön ligger i Siambukten nära gränsen till Kambodja.

På Koh Chang finner du stränderna White Sand Beach, Klong Prao Beach, Kai Bae Beach och Lonely Beach som är de fyra kändaste stränderna på ön. Det är på White Sand Beach det ”händer” saker – det är här de flesta affärerna finns, det ordnas grillkvällar och shower mm.

Restaurangutbudet är ganska varierat. Prova t.ex Cinnamon Restaurant, en romantisk restaurang. I mörkret kan man se eldflugor. Texas Steakhouse är känt för sina goda stekar. Du hittar också italienskt, indiskt och europeiskt kök, och naturligtvis fisk och skaldjur.

Koh Chang (Bild: Fritidsresor.se)
Koh Chang (Bild: Fritidsresor.se)

På Koh Chang finner du några av landets bästa dykställen. Speciellt omkring Koh Rang-ön är dykmöjligheterna bra. På Koh Rang som är en del av Koh Chang National Park är området mer beskyddat med diverse regelverk.

Elefantridning, vandring i bergen, olika typer av snorkling- och dykturer anordnas. Det finns också vattensporter som jetski och kanotturer på stränderna White Sand, Klong Prao och Kai Bae.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.