Korfu stad

Korfu stad
Korfu stad. Bild: Fritidsresor

Korfu Stad

Korfu Stad. Inte den ”typiska” grekiska staden – här blandas det friskt mellan italienska, franska, grekiska och engelska kulturer. Bland anat så låg staden under venetianskt styre i 400 år. De två borgarna, på var sida om staden, är från den tiden.


I Korfu stad spelar de cricket mitt i stan. Det sker på en gräsplätt vid den stora Spianadaplatsen, Esplanaden. De gamla stadsdelarna har för övrigt ganska nyligen tagits upp på listan över Unescos världsarv.

Att räkna upp vad man kan göra i Korfu stad känns lite löjligt… Det är ju en lite större stad, och här finns allt du kan tänka dig vad det gäller shopping, nöjesliv och restauranger. Det finns en restauranggata, Ethnikis Antistasis, där även grekerna själva trivs.

Ett restaurangtips jag hittade på nätet är restaurang Bougainvillea, som fick en 5:a i betyg av en som ätit där. Den ligger i de gamla stadsdelarna. Eller så fikar man på något av caféerna vid Liston. Någon annan tipsar om att hästdroska är ett trevligt sätt att utforska staden.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.