Los Cancajos, La Palma

Los Cancajos
Los Cancajos. 

Los Cancajos

Los Cancajos är La Palma´s främsta badort. Den ligger bara en halvmil söder om den inte heller så stora huvudstaden Santa Cruz, ungefär mitt på öns östra kust. Längs med stranden av lavasand löper en strandpromenad.

Nöjeslivet i Los Cancajos består av ett hyfsat utbud av småbutiker och restauranger, förutom den förströelse du kan hitta på själv:-) Men det är inte för nöjeslivet man reser hit, utan mera för att komma bort från stress och jäkt. Och avkoppling får du här.

Los Cancajos
Hacienda San Jorge. 

Santa Cruz ligger som sagt bara några kilometer bort, och skulla du bli trött på avkopplingen i Los Cancajos, så erbjuder Santa Cruz ungefär samma sak, fast lite mer. Här finns också en del historiska byggnader, uteserveringar och en hamnpromenad.

hacienda san jorge
hacienda san jorge

Är du rökare, så prova den inhemska handrullade cigarren – de hävdar själva att den är bättre än t.o.m de kubanska cigarrerna. En annan specialitet på ön är deras bananlikör.

Har du kängorna med dig, så på med dem och ge dig ut på vandringslederna. Det finns gott om dem här. I nationalparken Caldera de Taburiente kan du knalla till den slocknade vulkanen som är tre mil i omkrets, och på vars högsta topp du hittar det berömda observatoriet, där många astrofysiker har stirrat ut i rymden.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.