Maspalomas, Gran Canaria

Sol, Vattenlek & Avkoppling

Det första många tänker på när man talar om Maspalomas, är förstås den naturskyddade Maspalomasöknen. Och om inte dessa sanddyner ger tillräckligt med sand, så har du en sandstrand i Maspalomas som sträcker sig i en halvmil – ända bort till Playa del Inglés strand. En bit av stranden mellan Maspalomas Och Playa del Inglés är reserverad för naturister.

Du som spelar golf vet redan att Gran Canaria är ett riktigt paradis för alla bollputtare. Och här i Maspalomas har du en av de finare golfklubbarna på ön, Campo de Golf Maspalomas, alldeles intill hotellområdet.

Det finns ett bra utbud av hotell, från tre till femstjärniga, och du kan också välja att bo i lägenhet.

Maspalomas

Maspalomas, en relativt nybyggd ort med breda promenader och låg hotellbebyggelse, ligger på ett flackt område. Den fem kilometer långa sandstranden är oftast mycket välbesökt, men det kan vara ganska blåsigt här.

Maspalomas

Många, framförallt barnfamiljer, har hittat hit till Maspalomas och fått ett nytt favoritresmål. Till skillnad från grannen Playa del Inglés råder här ett lugnt tempo, och det finns mycket att göra före både vuxna och barn.

Här finns det ett vattenland, Aqua Sur, med vattenrutschbanor och andra vattenlekar. Och en mil, ungefär, norr om Maspalomas finns Palmitos Park, med sina trädgårdar och papegojor.

Maspalomas är också ganska barnvagnsvänligt. På bussarna däremot är det bättre med en ihopfällbar sulky eller kärra, eftersom det blir för trångt  med en ”riktig” barnvagn.

En reaktion på “Maspalomas, Gran Canaria

 1. Lite tankar om Maspalomas från mig som är en inbiten Gran Canaria-åkare, och väljer Maspalomas att bo i, då det är ett lugnt och skönt område, men ändå nära till PDI (Playa del Inglés)
  Det går en strandpromenad, från fyren nere
  i maspalomas, bort till playa inglés och vidare ännu längre bort, fyren är en sevärdhet, samt shoppingcenter(faro 1) finns nere vid fyren. Flera restauranger nere vid fyren, bland annat en som serverar den allra bästa pizzan!!

  i Maspalomas finns faro 2 shoppingcenter, man kan handla mat på spar ( och godis, sprit och annat gott) eller flanera runt i affärerna. Mat finns det med, restauranger både på bottenplan och övre plan. Mitt råd är att gå in, och inte ta de första på utsidan, ( de är liite dyrare)

  Det är enkelt att ta sig till fots från Maspalomas till PDI,
  antingen via strandpromenaden, eller via
  ”djävulsbacken” som helt klart är värt att kämpa upp för,
  då utsikten är fenomenal över stort sett hela Maspalomas
  från utsiktsplatsen som finns strax innan backen tar slut

  Maspalomas är ganska vanligt med att bo i bungalows, och det är också ytterligare en anledning till att jag väljer Maspalomas när jag åker till Gran Canaria. Man har tillgång (ofta) till eget litet kök, en terass/uteplats och gröna härliga områden.

  //Maria

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.