Montenegro

MONTENEGRO – EN KOMMANDE STJÄRNA

Höga berg och djupa fjordar. Fina stränder och kristallklart hav. Lyxiga strandklubbar och nybyggda marinor. Nu är det hög tid att -upptäcka Montenegro, ett av Medelhavets mest oförstörda länder – och ett av årets hetaste resmål.

Montenegro är en republik belägen vid Adriatiska havet i Sydeuropa, på Balkanhalvön. Montenegro gränsar till Kroatien, Bosnien–Hercegovina, Serbien, samt Albanien. Huvudstad är Podgorica. Landets invånare benämns montenegriner. (Källa:Wikipedia)

Montenegro

Den välkända reseguiden Lonely Planet har gett Montenegro en andraplats på listan över världens hetaste länder att resa till 2013. Och det är just på grund av landets fantastiska natur – den är bedövande vacker! Här finns storslagna nationalparker, hisnande höga berg och ravinen Tara som är den näst största i världen, efter Grand Canyon i Colorado. Missa inte att prova på forsränning i den virvlande floden på ravinens botten.

Porto Montenegro och Puro Beach är bara två av förklaringarna till varför Montenegro har blivit en favorit bland förmögna och kändisar. Brad Pitt och Angelina Jolie är bara två celebriteter som har semestrat här.

Bland svenskar är landet fortfarande relativt oupptäckt. Men för den som har varit i Kroatien och är sugen på något nytt är Montenegro ett perfekt resmål. Landet är inte mycket större än Skåne, men rymmer otroligt mycket. Som en 30 mil lång kust mot Adriatiska havet. Fantastiska, oförstörda stränder. Fem nationalparker. Höga berg. Fjordar. Svindlande kustvägar. Mysiga fiskebyar. Superlyxhotell. Stilla bergsbyar där tiden tycks stå still. Här finns mycket att upptäcka och landets litenhet gör att man hinner uppleva både stilla badliv, intressant historia och spektakulär natur på en vecka. Närheten till både Kroatien och Albanien gör också att man kan göra en adriatisk odyssé och bocka av tre olika länder på en och samma resa.

(Källa: Apollo)

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.