Nyårserbjudande – fira in det nya året på Island!

Nyårserbjudande – fira in det nya året på Island!

OBSERVERA!

Detta är ett gammalt jul- och nyårserbjudande som inte längre är giltigt.

Men förtvivlen icke, ty det finnes andra erbjudanden som garanterat är ännu bättre, ännu juligare och mycket mer snö, pepparkakor, mistlar i dörren, valla under skidorna och… ja…

Här är de i alla fall.

Jul- och nyårserbjudanden hos Hotel Specials:

Julresor

Julkampanjer hos Reseguiden

Live It Upplevelser

Du må gå därhemma och påta i trädgården, barfota och med en iskall pilsner inom nära räckhåll. Getingarna surrar runt öronen och ljudet störs bara av Tors vrede däruppe bland de svarta åskmolnen. Tanken på snö och vinter är långt borta. Och jul- och nyårsresandet känns kanske inte riktigt aktuellt att fundera på.

Ännu.

Men vill du lägga vantarna på de allra största smultronen är det nu det är dags att agera, och leta efter de riktiga pärlorna. Det har vi gjort, och här är ett av årets allra bästa tips på nyårsresor.

Fira nyår i Reykjavík
Fira nyår i Reykjavík

När Floke efter sina härjningståg tillsammans med Ragnar Lodbrok ensam stiger i land på Islands svarta strand är han en av de första som någonsin sätter foten på ön. Det är också han som sägs ha ändrat namnet från Gardarsholm (efter Gardar Svavarsson) till just Island. Mitt i Reykjavík finns en gata, döpt efter Floke Vilgedsson – Flókagata,

Fira nyår i Reykjavík!

Följ med Vulkanresor på en långweekend i Reykjavík som du sent ska glömma. Bada i Blå Lagunen och följ med på en häftig utflykt längs Den Gyllene Cirkeln, skåla in det nya året på Restaurant Kolabrautin – och mycket annat.

Boka nyårsfirande på Island här!

Gullfoss

Dag 1: Direkt när du landat på Keflavik, möts du av en svensktalande guide och tas till Blå Lagunen för att bada i de varma källorna. Ett underbart sätt att inleda vistelsen på Island. Sedan skjutsas ni till hotellet och får tillfälle att koppla av med restaurangbesök och kanske ströva omkring i staden.

Dag 2: Följ med till Islands läckraste vattenfall Gullfoss, för att sedan dra vidare till Strokkur, en av Islands mest aktiva gejsrar. Sista stopp för dagen är nationalparken Þingvellir.

Dag 3: På själva nyårsafton kan du tillbringa dagen precis som du vill. Reykjavík bjuder på massor av tillfällen att upptäcka saker, och du kan shoppa, besöka museum, slå dig ner på ett café eller restaurang – eller följa med på någon av de utflykter som anordnas.

Klockan 17.00 gäller att vara färdig-duschad. Då blir du nämligen hämtad för kvällens begivenheter och resans stora mål. Trippen går till Harpa, med sin fantastiska transparenta fasad. Och det är här nyårsmiddagen avnjuts. Kvällen innehåller också en liten avstickare till en isländsk nyårsbrasa i Kópavogur, strax söder om staden.

Kvart i tolv räknar vi ner mot det nya året och skålar i Prosecco.

Dag 4: Dagen tillbringas efter egen önskan. Ta det lugnt och upptäck än mer av staden, eller följ med på utflykt till lavafälten runt Reykjavík. Här finns mycket att välja på under resans sista dag.

Dag 5: Dags att åka hem.

Läs mer om nyårsfirandet i Reykjavík!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.