Playa de las Américas, Tenerife

Playa de las Américas
Playa de las Américas.

Playa de las Américas

Utan att sticka ut hakan alltför långt, tror jag att det är tämligen riskfritt att säga att Playa de las Américas är det klart populäraste resmålet på Tenerife, eller Teneriffa som vi också kallar det.

Här finns bra stränder, utmärkt shopping, vattenland och golfbana. Vidare hittar du fina restauranger och en halv miljon barer och pubar, nästan 🙂 . Eller i alla fall ganska många.

Playa de las Américas är navet i både badlivet och nöjeslivet på södra Tenerife. Det växer stadigt och hela tiden tillkommer nya spaanläggningar, restauranger och mycket mer.

När man pratar om resmålen i den här trakten, går det inte att unvika den så populära strandpromenaden. Den startar i Los Cristianos och löper i en mil ända till Adeje. Här hittar du restauranger såväl som caféer, där du kan slå dig ner en stund och bara titta på folk.

Aktiviteter av skilda slag finns det gott om. Några av oss lockas av lite hålligång i skog… förlåt, på barerna och pubarna natten igenom. Andra kommer att svetta ner sig i windsurfing, tennis, squash eller golf.

Vattenparken Siam Park är en populär attraktion – här hittar du allt från småbarnspooler till en grym vågmaskin. Och, såklart, vattenrutschbanor. Siam Park har också en imponerande samling thailändska byggnader som ger dig en känsla av att befinna dig i en thailändsk by.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.