Playa Del Carmen, Mexico

Fantastiska korallstränder och sevärdheter i världsklass! Hit flyger du direkt och väljer mellan fina hotell i alla prisklasser.

För ett tiotal år sedan var Playa del Carmen bara en mexikansk liten by, med några få hotell vid en makalöst vacker strand. Byn har växt och är idag en av Yucatanhalvöns största turistorter. Men charmen finns fortfarande kvar. Liksom stämningen. Här lever du ett avslappnat strandliv i shorts och sandaler.


Hemlagade fajitas och liveband på stranden
Längs huvudgatan, 5th avenue, finns mängder med mexikanska och internationella restauranger. Här är det mest turister som håller till. Tar du dig bara ett par kvarter upp hamnar du mitt i det mexikanska vardagslivet med hemlagade fajitas, guacamole och en härlig blandning av semesterfirare och lokalinvånare. Vill du sedan ta en drink finns flera mysiga barer att välja mellan. Många ligger direkt på stranden och här är det riktigt romantiskt, med små bord i sanden och tända lyktor.

Kritvit strand och fantastiska sevärdheter
Stranden i Playa del Carmen anses vara en av världens bästa. Flera kilometer lång med kritvit korallsand och turkosblått vatten. En bit ut, speciellt kring ön Cozumel som bara ligger en kort båttur bort, väntar korallrev och några av världens främsta dykplatser.

Playa del Carmen. Bild Fritidsresor

Mayakultur i massor
Men det är inte bara stränderna som håller världsklass. Det gör även sevärdheterna. Hela Yucatanhalvön genomsyras av mayaindianernas uråldriga kultur och bara några timmar från Playa del Carmen väntar imponerande ruinstäder som Chichén Itzá, den i särklass bäst bevarade, och Uxmal. Och ännu närmare, ca 45 minuter söderut med buss ligger ruinerna vid Tulum. Ving anordnar utfärder med skandinavisktalande guide.


Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.