Playa del Cura

Playa del Cura
Playa del Cura.

Rofyllt Och Idylliskt

Kusten på den sydvästra delen av Gran Canaria anses som öns mest solsäkra. Och i en dalgång längs denna kust ligger Playa del Cura, ett lite mindre resmål dit du som vill ha avkoppling åker.

Här finns badstränder, men om du vill göra en utflykt till den fantastiska strandem vid Amadores, så är det bara en golfswing bort. Här i byn finns några restauranger och butiker och inte så mycket mer.  Om du vill ha större urval, så är det inte långt till Puerto Rico eller Puerto de Mogán.

Du kan också låta näsan peka iväg mot Maspalomas till för att uppleva bl.a vattenparken Aqualand, djurparken Palmitos Park och Holiday World med tivoli och bowling.

Playa del Cura
Playa del Cura.

Playa del Cura ligger mellan Puerto Rico och Puerto de Mogan. Här i den lilla badviken kan man verkligen koppla av på den lite grovkorninga sanden, läsa en god bok eller tillbringa nån timme med att leta efter rumsnycklarna i sanden 🙂

Du har  inte heller så långt till öns finaste(?) strand, Amadores.

Playa de Cura

I centrum av Playa del Cura finns ett litet shoppingcenter, mest bestående av livsmedelsbutiker och souvenirer. Här hittar vi också restaurangen Las Aneas, som serverar tapas och 3-rätters menyer.

Letar du efter nöjeslivet hittar du det i Puerto Rico, eller kanske ännu hellre i Playa del Inglés.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.