Port Ghalib, Egypten

port ghalib
Port Ghalib. Foto: Bella Håkansson

Port Ghalib

På reslust.se kan man om Port Ghalib läsa följande betyg:

”Var här en vecka före jul 2010.

Är helnöjd med det underbara läget vid ett kanonfint korallrev att snorkla vid. Klart vatten med väldigt god sikt och otroliga mängder av olika vackra fiskar. Där finns även stora sköldpaddor och vi såg även stora rockor. Om det blåser finns det en jättefin vik att snorkla i om vågorna blir för höga på husrevet.

Där är även en jättefin sandstrand med en fin sandbotten, nedanför hotellet är också fin sanndstrand men med hårdare korallbotten en bit ut.Man går ut till revet på en lång brygga.

Port Ghalib är fortfarande litet och är ett väldigt lugnt område, men flygplatsen ligger precis intill så det är inga långa transfers. Hotellet höll på att byggas ut med ett nytt poolområde tänkt för barn.

Detta hotellet rekomenderas starkt för den som söker lugn och underbar snorkling.”


port ghalib
Port Ghalib

Det var en gång en rik kuwaitisk affärsman, som inte visste vad han skulle göra med alla sina pengar. Så han byggde Port Ghalib!

Idag finns här bl.a ett stort kongresscentrum för 1500 deltagare, en fin marina, snorklingsbryggor, restauranger, shopping… och mycket mer.

port ghalib
Port Ghalib.

Här kan du, som på många andra platser i Egypten, lära dig att dyka. Port Ghalib erbjuder sportdykarkursen PADI Open Water, fortsättningskursen PADI Advanced Open Water och ett paket med tio dyk för dig som redan har certifikat.

Till Port Ghalib reser man för att koppla av. Strosa längs hamnpromenaden, titta på de fina båtarna eller bara lata sig på stranden. Runt marinan hittar du såväl högklassiga krogar som enklare lunchställen.

 


Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.