Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz -  ResaBilligt.Net
Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Den svartvita kroppen ligger blickstilla i vattnet. Du är inte mer än 3-4 meter ifrån den. Dess intensiva blick fixerar dig med sina båda ögon. Orca. Du känner en svettdroppe rinna nedför nacken och in under tröjan längs ryggen, men du lyfter inte ett finger – du gör inte ens minsta rörelse. Så sjunker den stora besten sakta ner under ytan för att sekunden senare spränga ytan i full fart i en…
Puerto de la Cruz
…fantastisk volt som tar andan ur dig.

Du befinner dig på Loro Parque, den tropiska djurparken i Puerto de la Cruz. Förutom späckhuggare kan du se delfiner, gorillor… Här finns också ett hajakvarium och till och med en liten thailändsk by!

Puerto de la Cruz har varit en turistort ända sedan slutet av 1800-talet, då rika ingleses kom hit för rekreation. Ändå är inte Puerto de la Cruz särskilt exploaterad. De flesta är överens om att staden har kvar sin äkta kanariska charm och trivsel.

Torget i den gamla stadskärnan är en naturlig samlingspunkt. Här finns butiker, barer och restauranger – och både turister och ortsbefolkningen möts här.

Många tar gärna tillfället i akt att besöka den gamla katedralen från 1600-talet, Iglesia de la Peña de Francia, och den botaniska trädgården från 1700 -talet med växter från 5 kontinenter.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.