Puerto Rico, Gran Canaria

Puerto Rico
Puerto Rico. 

Puerto Rico

Puerto Rico är ett av de klassiska resmålen. Semesterorten med allt på samma plats! Det ligger också på den mest solsäkra delen av Gran Canaria, nämligen längs den sydvästra kusten.

Ett stort shoppingcenter, många restauranger och barer, tillsammans med några pianobarer och diskotek. Här hittar du även fina stränder och mycket sportaktiviteter.Puerto Rico

Puerto Rico. Bild:Fritidsresor
Puerto Rico
Puerto Rico

Puerto Rico hör till de mest omtyckta resmålen på  Gran Canaria, som i sig är överlägset populärast bland svenska semester-resenärer. Och om sol är det viktiga för dig, är det just hit, till sydvästkusten, du ska ta dig. Här är solchanserna som störst.

Men det finns mycket mer i Puerto Rico än bara sol och långgrunda stränder. Det mesta finns samlat i hamnområdet, som är den självklara mötesplatsen, antingen du vill njuta av folkvimlet sittande på ett café, eller senare på kvällen ta en öl på en pub.

Från piren utgår båtar som tar dig till Puerto de Mogán eller Arguineguín. Eller – om du känner för en promenad – så tar det runt 20 minuter att gå till öns bästa (?) strand, Amadores.

Vill du aktivera dig lite på dagarna?  Här kan du vindsurfa, segla eller fiska. Eller ta dig över till vattenparken för lite lek.

Puerto Rico är en välskött ort som på senare år växt en hel del. Det märks inte minst på hur stort utbudet är när det gäller boende. Det finns gott om både hotell och lägenheter.


Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.