Pythagorion, Grekland

Sommaren är här!

Nu är sommaren 2010 här.  Åtminstone i reseplanerngskalendern. Det är från egen erfarenhet, senast från vår Las Palmas-tripp, att det bästa är att vara ute i mycket god tid med att boka semesterresan. I alla fall om man vill vara säker på att få komma just till det där hotellet eller sin egen favoritstrand.

pythagorion, grekland. ResaBilligt.Net

Om du i dina tankar associerar till Pythagoras, så är du inne på helt rätt spår. Staden är nämligen uppkallad efter honom, och det var här Pythagoras kom till världen.

Med flyg från Stockholm tar det ca 4,5 timmar att ta sig till denna lilla charmiga hamnstad på Samos. Det är här man byggde den den kilometerlånga vattentunneln Efpalineio för mer än 2000 år sedan.

Det är ganska gott om restauranger, och de flesta av dem ligger runt hamnområdet. Några exempel:

Afrodite: En av Pythagorions mest kända restauranger. God mat, stor varierad meny, god service och framför allt trevlig atmosfär. Medeldyr.

Symposium:  En populär restaurang som ligger på Metaxatorget bredvid bagaren.

Taverna Tarsanas:  En restaurant som ligger i änden av hamnpromenaden i ett 200 år gammalt stenhus. God mat, bra service och en trevlig atmosfär.

Nefeli Bar: Pythagorions mest kända bar. Här njuter du av din kvällsdrink i hjärtat av hamnen.

Man kan också välja mellan många olika hotell. Du kan bo centralt med nöjeslivet och restaurangerna alldeles intill, eller du kan välja ett hotell lite utanför stan. Eller varför inte en villa med egen pool?  Smekmånad? Ta en titt på Blue Couples Naftilos innan du bestämmer dig.

Det går utflykter härifrån, bland annat till Turkiet, där man kan köpa prisvärda lädervaror.

Gokart, beachvolleyball, jetski och trambåtar är några aktiviteter du kan ägna dig åt om du känner för det.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.