Resa i oktober – här finns värmen!

Resa i oktober – här finns värmen!

”Jo… jag tänkte att vi kunde… grilla?

Nah, knappast. Så här en bit in i september är det banne mig inte så jäkla lockande att gå ut på altanen och tända upp grillskrället. Det börjat bli dags, snarare, att bära in den i garaget – grillen, alltså, inte altanen. Och utemöblerna får följa efter samma väg. Om jag nu får plats med dem i garaget.

Grilla?

Nej, då är det betydligt mer lockande att ta en liten tripp till någon plats söder om Göteborg. Närmare bestämt Kreta, eller kanske Kapstaden. Eller Bangkok. Eller… Det finns en del att välja på här, om man är ute efter nåt annat än dunjacksklädda promenader med fulregn blåsande i trynet.

Sluta babbla nu. Var finns värmen då?

I södra Europa börjar det så sakta frysa till is.

Nä, skojar bara – men temperaturen sjunker ändå lite grann nu i oktober. Men det finns några platser där temperaturen ändå ligger på 20-22 grader.

Kreta

Knossos, Kreta. Foto: Pat_Scrap

Kreta, ett av de populäraste europeiska resmålen, är det ganska vanligt med runt 22 grader i oktober. Vattnet håller fortfarande ca 21 grader. Här har du det gott på en ö som är kantad med härliga badstränder.
Andra resmål som är småvarma i oktober är Mallorca, Kapstaden och Rom

Boka din resa i oktober här.

Lite varmare

Cypern

Paphos, Cypern. Foto

Cypern. Solsäkert. Varmt i vattnet, och här kan det fortfarande vara upp till 28 grader varmt i oktober. Många reser till Larnaca, Aiya Napa eller Fig Tree Bay.
På Cypern finns det resmål för alla. Festpriser söker sig kanske fortfarande till Aiya Napa, men vi andra hellre tar en fika i folkvimlet inne i Larnaca stad. Eller besöker Paphos, där självaste Aphrodite sägs ha stigit i land.

Inte sugen på Cypern? Andra platser som kan ha det riktigt varmt är Kap Verde, Turkiet och Malta.

Här bokar du din resa i oktober

resa i oktober

Riktigt varma platser att resa till i oktober

Är 27 grader i vattnet för kallt att du ens ska doppa tårna? Okaj, släng av dig filten och häng med till:

Bangkok. Foto

Bangkok

För att hitta det rikigt heta resmålet får du stå ut med en lite längre flytgripp, och kanske en eller två layovers. (Du vet, när du får gå av ett plan och vänta i en timme på bagaget, nästan missa nästa flyg alternativt vänta i tre timmar till)

Men väl framme kan du förvänta dig temperaturer på 25, 28 eller ibland 35 grader i skuggan. Och det är nästan lika varmt i vattnet…

Vad du än är ute efter hittar du det i Bangkok. Utom de långa sandstränderna. Men det är bara 90 minuter bort till Pattaya, om det är det du är ute efter.

Andra resmål i Långtbortistan – där du hittar den riktiga värmen i oktober – är Dubai, Maldiverna och Mexiko för att ta några exempel.

Men.

Om du inte absolut är ute efter värmen utan bara vill komma bort några dagar eller nån vecka för att hämta kraft och ta sats inför julen (Jodå, den väntar alldeles runt hörnet…) så finns det massor av andra alternativ.

Se alla charterresor i oktober här!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.