Rethymnon, Kreta

Rethymnon - ResaBilligt.Net
Rethymnon.

Rethymnon

I Rethymnon finns nåt för alla. En sandstrand som är över en mil lång, en populär strandpromenad, heaven no7 för matälskare och så mycket historiska vingslag att man får hålla för öronen.

Det är lite av småstadsstämning över Rethymnon. Det har bott folk här i 3500 år och det märks om du tittar på bebyggelsen. Rimondifontänen, Nerantzesmoskén, Fortezzan – det gamla venetianska fortet, för att nämna några sevärdheter.

I den vackra fiskehamnen ligger caféerna och restauranger med fisk&skaldjur tätt. Och ger du dig in några kvarter i gränderna så finns där musibarer, diskotek och restauranger.

Sandstranden, 12 kilometer lång, börjar redan inne i staden. Här kan du hyra en solstol och ligga och slappa i solen, blöta ner tårna ibland – eller ägna dig åt lite vattensport eller beachvolley. Och längs strandpromenaden finns restauranger och tavernor nära till hands, när det blir dags att äta lunch.

Här finns många att hotell att välja på – bara Fritidsresor har 14 stycken, i skrivande stund. Ving har 11 och Apollo ett tjugotal. Vilket bevisar att Rethymnon är ett mycket uppskattat resmål.


Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.