San Sebastián, La Gomera

San Sebastián
San Sebastián. Bild: Fritidsresor

San Sebastián

Om du tar riktigt ordentligt med sats från… Nja….Nä – det går nog inte att hoppa över. Men om du tar färjan över från Tenerife, så tar det inte mer än 40 minuter över till den lilla ön La Gomera. Från ökenlandskap till en botanisk trädgård på en dryg halvtimme. Okej, jag överdriver lite, men det är skillnad på landskapet mellan Tenerife och La Gomera.

San Sebastían med sina 7000 invånare är öns huvudstad. Här kan du besöka Columbus hus, eller fästningen Torre del Conde.

Det finns många fina gamla byggnader att titta på i San Sebastían. T.ex kan du besöka kyrkan Iglesia de la Asunción från 1500-talet eller museet Casa Columbina – det var härifrån Columbus startade sin resa mot ”Indien”. ( Jag undrar förresten, på riktigt, hur man kan påstå att Columbus upptäckte Amerika, när det faktiskt hade levt folk där sen urminnes tider?)

San Sebastían är inte för dig som letar nöjesliv en masse. Här är det mera avkoppling som gäller. Strosa omkring i sakta mak på gågatan bland små butiker och restauranger. Eller ge sig av upp i bergen på fotvandring.

Det dinns flera bra vandringsleder på La Gomera. Några av dem går genom nationalparken Garajonay där du hittar en skog av lagerträd, som finns på Unescos världsarvslista.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.