Sluta Gå Naken I Machu Picchu!

cnn.com
Foto:cnn.com/getty

Peru till turister: Sluta att gå naken i Machu Picchu!

 

(CNN) Se upp för nakna rumpor när du rör dig i Machu Picchu. ”Nakenturismen” här är på stark frammarsch, verkar det som.

Enligt Peruvian Times blev 4 amerikanska turister gripna den 14 mars, för att promenera omkring nakna och posera för fotografier. Tidigare har även kanandensare och australienare gripits av samma anledning.

Machu_Picchu_from_above

Myndigheterna i Cusco, som Macchu Picchu tillhör, har lovat att slå ner detta nakenfotograferande. Bland 27 regeländringar som planeras för besökande turister i området, finns finns ett förbud mot att ta av sig kläderna. Man säger att ”praktiserande av nudism och obsceniteter är omoraliskt och emot gott uppförande”.

Alfredo Mormontoy Atayupanqui, från Peru’s kulturministerium, säger: ”Turister bör följa de lokala regler som gäller, annars medför det tusentals problem”.

”Macchu Picchu besöks av turister i olika ålder, religioner och ideologier”, säger han. ”Ett sådant här  uppförande kanske ger glädje till några få procent, medan andra blir förargade och illa till mods. Vi måste se till att våra besökare inte blir generade och obekväma”.

Men… trots gripanden och myndigheters uttalanden har veckan fört med sig flera ”fall” där turister struntar i påbuden.

Fick du en plötslig lust att storma dit? Det fixar Expedia!

(Källa och Källa)

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.