Split Utsedd Till Bästa Semesterort 2014

Split Utsedd Till Bästa Semesterort 2014

Kroatiens Pärla

Atraveo har utsett årets bästa semesterort!  Atraveo hyr ut semesterhus och  lägenheter runt om i Europa.  Men de delar också ut pris varje år till ”Årets Bästa semesterort”.

Idag, 14/4 2014 publicerade man vinnare av årets pris. Det gick till Kroatiens Split. En mycket omtyckt semesterort i ett fantastiskt land. Man skriver vidare på sin hemsida:

Idag avslutar vi serien om årets vinnare av atraveos pris för bästa semesterort, vi har kommit till slutstationen på vår lilla resa.

Eftersom Kroatien är ett så populärt resmål för er, var det på tiden att vi även delar ut atraveo-priset till en ort i detta soliga land på Balkan. Premiärvinnaren är en sann pärla vid Adriatiska havet! Split fick ett genomsnittsbetyg på 4,6 poäng och vann därmed mycket knappt över de andra, minst lika attraktiva medtävlarna.

 Den berömda kuststaden lockar med en fantastisk blandning av semesterparadis och kulturell rikedom. Medan den vida bukten och de närliggande öarna BracHvarSolta och Ciovo främst imponerar med fantastiska stränder, utmärker sig Split framförallt tack vare sin äldre stadskärna. Promenera längs historiska hus, genom vindlande gränder och över livliga torg. Marknadsplatser och butiker inbjuder till shopping, och i något av de många caféerna kan man pusta ut och titta ut över vimlet.

Stadens äldre del härrör från en palatsbyggnad som den romerske kejsaren Diokletianus lät upprätta längs kusten för över 1700 år sedan. Än idag kan man titta på ruinerna av den gamla palatsanläggningen. Under generationernas gång integrerades nya byggnader i den gamla anläggningen, och dess byggnadsmaterial användes till nya hus. Direkt nedanför stadens centrum ligger strandpromenaden, den s.k. Riva, där man främst under kvällstimmarna med fördel kan flanera runt.

Vårt tips: atraveo tillhandahåller några appartements direkt i det historiska centrumet. Här kan du kombinera strand- och kultursemester på ett unikt sätt.

(Källa: Atraveo.se)

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.