Tulum. Mexico

Tulum
Tulum

Tulum

Den kallas ibland för världens finaste strand. Och en bit ut i havet ligger världens näst längsta korallrev: The Great Mayan Reef.

Är du intresserad av Maya-kulturen? Då borde resmålet vara högintressant för dig. Här ligger nämligen den gamla mayastaden Tulúm, där du på nära håll kan studera utgrävningsområdet innanför murarna. Dessutom går det utflykter till tempelstäder som Chichen Itza, Coba och Uxmal. Missa inte de fantastiska solpyramiderna!

Bland korallreven finns fina snorkelvatten (är det ens ett ord?). Flytande några meter över The Great Mayan Reef kan du se sköldpaddor och andra fantastiska havsbor.

 

 

En av mayaruinerna i Tulum ligger uppe på en klippa med utsikt över havet och den kritvita stranden. Väldigt vackert! Mycket intressant att se alla ruiner, det finns guidade turer. Ta med badkläder, det är jättemysigt att bada och se den vackra ruinen från havet. Det finns en hel del ödlor som gömmer sig bland stenrösena, men de är lika rädda som en annan!(Betyg från Jens, hittat på Reslust.se)

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.