Upplev alperna i sommar – fantastiska Cervinia levererar!

Upplev alperna i sommar – fantastiska Cervinia levererar!

En resa till Cervinia mitt i sommaren?

Här på Resa Billigt har vi vid ett flertal tillfällen tipsat om ett av Europas häftigaste julbord, i kombination med underbar skidåkning. Jag talar självfallet om julbords- och nyårsresorna till Bad Gastein.

Alperna handlar inte bara om skidresor

Snart är det vår och då börjar man fundera på semester. Om inte annat så kräver många arbetsgivare att man lägger in om semester relativt snart. Och då kommer tankarna: vad ska man göra på semestern då? Man vill ju få ut så mycket som möjligt och kanske uppleva något och komma ifrån ett tag från sitt vanliga liv.
Jag har ett RIKTIGT hett tips här. Alpresor presenterar en nyhet för året, nämligen lilla Cervinia i norra Italien.

CERVINIA är en liten by som ligger längst upp i norra Italien, alldeles på gränsen till Schweiz. Byn ligger i den vackra dalen Valle d´Aosta 2050 meter över havet. Från byn ser du glaciären Plateau Rosa som sträcker sig 3500 m ö h och även bergstoppen Matterhorn, vars topp sträcker sig ända upp till 4478 m ö h.

Här finns något för alla och för hela familjen:

  • 200 km vandringsleder med fantastiska bergsvyer och kristallklara alpsjöar, rikt naturliv, fantastiskt god mat och imponerande alplandskap.
  • Unika naturupplevelser rika på naturliv och fantastiska vyer.
  • Fantastisk matkultur i form av goda lokala Aosta-viner och italienska delikatesser. I Cervinia är maten en stor del av den totala upplevelsen, och här serveras vällagad mat gjord på närproducerade råvaror. På menyn hittar du allt från antipasti, pizza, pasta, viltkött och fonduer.
  • Stort utbud av aktiviteter: Det som är allra populärast är att vandra i grupp tillsammans med en guide i det vackra landskapet. Men du kan uppleva allt från klättring, tennis, bad och forsränning till härlig sommarskidåkning på Plateau Rosas soliga glaciär (3 500 m ö h).
  • Cykling: Cykelentusiaster från hela världen samlas här kring Matterhorn för att uppleva det enorma utbudet av cykelleder som finns kring det bergsbeklädda kullarna hela vägen upp till Plateau Rosa, 3500 m ö h.
  • 18-håls golfbana: Alldeles intill byn ligger anrika Golf Club Cervino med en golfbana som är 5300 meter lång och bjuder på fantastiska vyer och välklippta greener. Här ser man mäktiga Matterhorns snöbeklädda topp i bakgrunden.

resa till cervinia

Bekvämt boende med bästa läge: Hotel Marmore är nybyggt och har det bästa läget mitt i byn med trevliga promenadstråk och vackra vandringsleder runt knuten.

  • Rummen på hotellet är mycket påkostade med sköna kvalitetssängar och de flesta rummen har en egen balkong med fantastisk utsikt där man kan gå ut och sätta sig och njuta av solen.
  • För de som har bokat halvpension serveras under 6 kvällar en utsökt fyrarätters middag på hotellets mysiga italienare ”Ristorante Angelo”.

Du som bokar en resa hit med Alpresor har också en hel hög med utflykter att välja på, om du så vill. Följ med till Milano, Comosjön – eller Aosta Stad – också känd under smeknamnet ”Alpernas Rom”

Läs mer om Cervinia hos STS Alpresor!

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.