Valle Gran Rey, La Gomera

Valle Gran Rey
Valle Gran Rey, La Gomera. 

Valle Gran Rey

Den lilla charmiga badortenValle Gran Reyligger på sydvästra delen av ön La Gomera, och är uppdelad i tre delar. Två av dem nere vid stränderna, och den tredje, som är en äkta bondby ligger lite högre upp.

Det är en mäktig syn som möter dig här – dels klippväggarna som reser sig på var sida om dalen, men framför allt de häftiga odlingsterrasserna som byggts upp av generationer av bönder.

Valle Gran Rey

Från Hamnstaden Los Cristianos på Tenerife tar det 40 minuter med färjan över till den lilla ön La Gomera. Efter ytterligare en dryg timme med buss kliver du av i Valle Gran Rey.  Här möter en helt annan miljö än den du ser på södra Tenerife. På La Gomera reser sig härligt grönskande berg – en kontrast mot det som finns i södra Tenerife.

Valle Gran ReyMellan de två nedre bydelarna ligger bananodlingar, och tittar du inåt land ser du klipporna resa sig runt den grönskande dalen.

Nere i de två bydelarna hittar du  låga hotellbyggnader, några butiker och restauranger. Och såklart en strand att slappna av vid en stund.

Från byn kan du anträda en liten fotvandring. Det finns både utmanande och lite lättare vandringsleder som leder upp i bergen. Ett självklart mål är ju nationalparken Garajonay. Den urgamla skogen av lagerträd finns med på Unesco´s lista över världsarv.

Det är mycket ”höga berg och djupa dalar” här. Och det var för att kunna kommunicera tvärs över ravinerna, som herdarna utvecklade det berömda visselspråket el silbo.

 

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.