Varför ska jag boka inför jul- och nyårsfirandet redan nu?

Varför ska jag boka inför jul- och nyårsfirandet redan nu?

God jul & Gott nytt år!

Tanken på jul- och nyårsfirande inte helt aktuellt för dig? Du har ju knappt hunnit smälta midsommarsillen…

Det är sommar. Det är sol. Och det är regn och blåst ibland. Men mest sol. Och någon slemmig snigel här och där. Och fästingar! Men trots allt är det en ljuvlig tid, och tanken på snö och is och vinter slår vi med stor bestämdhet ifrån oss ett tag till.

Jul- och nyårserbjudanden i juli? Gå och gräv ner dig under nån lövhög nånstans.

Var ute i god tid

Men det duger inte att börja leta slott och herrgårdar, eller julbordsresan till Bad Gastein långt in i december månad. För då är alla guldkorn upplockade för längesedan. Du får leta med ljus och lykta för att ens hitta ett sunkigt hotellrum i Åmål att fira nyår på. Utan el. Och med lite fler rumsgäster än vad du hade hoppats på. Om man säger så.

Nä, nu ska jag inte överdriva. Klart att det finns vettigt boende för dig som vill hitta någonstans att fira jul och nyår även om du kommer på idén ganska sent på året. Men ju tidigare du bokar julfirandet desto mer har du att välja på.

Var kan jag fira jul och nyår?

Teleborgs slott
Teleborgs slott, Växjö

Det finns massor med sköna platser i Sverige, och som har fina jul- och nyårserbjudanden. Oavsett om du letar efter ett spa, en upplevelserea, ett vanligt hotell eller kanske vill lyxa till det med att bo på slott eller herrgård, så finns det något för dig.

Det enda som är lite trixigt med att leta julfirande mitt i sommaren är att de flesta anläggningar och arrangörer inte har lagt ut sina erbjudanden ännu. Åtminstone inga specifika. Men det hindrar oss inte från att leta, eller hur? Många har fasta sidor för olika slags specialerbjudanden, så håll koll på vad som händer där. Här är några av de researrangörer och hotell som brukar ha bra jul- och nyårsfirande.

Hotel Specials

Hos Hotel Specials kan man ibland hitta boende med upp till hela 70% rabatt. Det är ett av de bästa ställena att leta boende på, oavsett tid på året. Där hittar du också specialer för t.ex. Alla Hjärtans Dag, Höstlov, Vårspecialer, Bo Som en Kung, och då naturligtvis julbord, julpaket och nyårspaket med god mat och en skål på tolvslaget.

Hotel Specials har erbjudanden i hela Sverige, Norge, Danmark, Holland, Tyskland, Österrike och Belgien.

Boka jul- och nyårsfirande hos Hotel Specials!

Alpresor

Ett återkommande favoritresmål för många svenskar är skidorten Bad Gastein, där du kan kombinera skidåkning med ett sagolikt populärt julbord. Di bor på hotellet Salzburger Hof eller något av de andra vackra hotellen, på gångavstånd från skidliften.

Hotel Salzburger Hof har Bad Gasteins bästa läge med 300 m till liften. Hotellet, som har 360 bäddar, har smakfullt inredda rum och sviter som passar perfekt för alla par och familjer.

Boka din julbordsresa till Bad Gastein! Bokar du före 31 oktober får du 3 000 kr rabatt! (2019)

Nyårskryssning med Stena Line

Glöm all nyårsstress och fira in det nya året tillsammans med kära och kära på en kryssning ombord på Stena Germanica. Det bjuds på god mat och dryck, underhållning och en riktigt festlig resa till havs! Välkommen ombord!

Stena kör också nyårsfirande på Danmarksbåten.

Boka din nyårskryssning här!

Några övriga snabblänkar

  • Radisson Hotels har ofta bra priser på jul och nyår.
  • Travelstart jämför priser på flyg och hotell till hela världen
  • Hos Resfeber kan du hitta resor över hela världen, weekendpaket och mycket annat. T.ex. julshopping runt om i Europa.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.