Varva ner efter julhetsen med en wellness-resa till italienska Viterbo

Varva ner efter julhetsen med en wellness-resa till italienska Viterbo

Viterbo, Italien - Resa Billigt

Ända sedan antikens dagar har de termiska baden Terme dei Papi i Viterbo varit känt för sina effekter på hälsan. Hit har människor vallfärdat för att bada i det svavelrika vattnet i den 2000 kvadratmeter stora poolen.

Njut av en underbar hälsoresa

Efter en månad av ”Tänd ett ljus” och Jingle Bells” i affärer, hissar och hotellvestibuler är det till slut dags för tomten att vika ihop den tomma julklappssäcken och återvända hem till Säffle. Nu har man en vecka på sig att planera nyårsmiddagen, köpa fyrverkerier och handla in mat och snaps till årets sista dag.

Den 1 januari vaknar vi upp med baksmälla, antingen av för många glas skumpa eller av den tomhet som uppstår i skallen när ”allt är över”. Det är dags att varva ner.

Och finns det ett bättre sätt att inviga det nya året på, än att söka sig till sydligare breddgrader för några dagars total stillhet?

8 mil från Rom ligger Viterbo, norra Lazios största stad, en lite bortglömd pärla i Italien med en kärna av medeltida byggnader. Staden blev hårt bombad under Andra Världskriget, men många av de historiska byggnaderna klarade sig och är än idag i mycket gott skick.

4 eller 7 nätter

viterbo welllness - resa billigt

Det är hit resan går, närmare bestämt till Hotel Mini Palace. ett hotell i hjärtat av Viterbo, i rustik stil med vita trä- och stengolv. Rummen har egen balkong, TV, minibar, AC, telefon och badrum med dusch. Gratis Wifi är tillgänglig på hela hotellet. (Variationer förekommer, beroende på valt rum.)

I priset för resan ingår hyrbil för hela vistelsen, så att du kan utforska omgivningarna på egenhand, och kanske ta en dagstur in till Rom.

En av dagarna besöker vi Terme dei Papi, det termiska badet. När du checkar in på hotellet får du en inträdesbiljett dit, som du kan utnyttja vilken som helst av dagarna du är här.

I sin helhet ser erbjudandet ut så här:

  • Flyg t/r från Köpenhamn, Landvetter eller Arlanda till Rom
  •  5 eller 7 nätter på Mini Palace Hotel****
  •  Daglig frukost
  •  Hyrbil under hela vistelsen
  •  Entré till Termalbadet Terme dei Papi
  •  Välkomstdrink

Läs mer om denna resa, och boka här

 

 

 

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.