Vilamoura, Portugal

Lyxigt boende i Vilamoura

Vilamoura (Bild från Fritidsresor)

Uppdatering: Fritidsresor har inte längre (?) några resor till Portugal.

 

 

Unna dig och familjen en riktig lyxsemester!

I Vilamoura trängs segel- och motorbåtar från hela världen. Vilamouras ”hjärta” är marinan med den ena lyxyachten efter den andra. Och här längs stranden hittar du cafeer, restauranger och barer – en av restaurangerna heter Akvavit med skandinaviska influenser på menyn. Du hittar den i marinan.

Vare sig du vill sola och bada, spela golf, shoppa eller njuta av nöjesliv så finns det i Vilamoura. Är du intresserad av kultur och historia, så missa inte att besöka de gamla romerska ruinerna Cerro da Vila i närheten.

I Algarve finns det gott om marknader, och det vore synd att inte besöka åtminstone någon av dem, för det är en upplevelse! Till marknaden varje onsdag i Quarteira, en av Algarves största marknader, tar du dig med bil eller taxi på bara fem minuter.

Aktiviteter saknas heller inte! Förutom nämnda golf finns det massor att hitta på; djuphavsfiske, dykning, kanot, ridning och mycket annat. Dessutom anordnas det ett flertal utflykter från Vilamoura, som t.ex flodkryssning på gränsfloden Guadiana, jeepsafari , en heldagstur till Lissabon mm…

Att beställa rätt dryck i baren:

Seco Torr
Meio seco Halvtorr
Doce Söt
Meio doce Halvsöt
Espumante Mousserande vin
Brandy Portugisisk konjak, till exempel Macieira, Antiqua
Licor Likör
Aguardente Portugisiskt brännvin
Medronho Likör gjord på vilda jordgubbar
Cerveja Öl
Imperial Liten öl från kran
Caneca Stor öl från kran

Efter en måltid dricker de flesta portugiser en liten kopp stark espresso, en bica, till den är det vanligt med en likör, t.ex. mandellikören Amarguinha, den populära örtlikören Beirão eller brandy från Madeira, Macieira.

Frågor på det? Tyck till! Säg nåt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.